Park Sonsbeek is dé eyecatcher van Arnhem en omstreken

Het stadspark van Arnhem, Park Sonsbeek, is het eerste monumentale stadspark van ons land. Daarnaast wordt het door velen ook gezien als het mooiste stadspark van Nederland. Dit begrijpen wij maar al te goed. Brasserie De Boerderij is apetrots dat wij dit prachtige park als onze tuin mogen beschouwen. We vertellen u er op deze pagina dan ook graag wat meer over.

Het stadspark was van oorsprong een landgoed, welke ook al de naam Sonsbeek droeg. Wellicht dat u de Engelse landschapsstijl nog herkent in het huidige park. Dat was namelijk de wens van de baron die het landgoed in 1821 kocht. De hoogteverschillen die u op diverse plekken in Park Sonsbeek tegenkomt zijn één van de kenmerken die de romantiek van deze Engelse stijl accentueren. Meer lezen over de natuur van het park? Kijk dan op de website van Natuurcentrum Arnhem.

Vooraanzicht terras van brasserie de boerderij
Een gedeelte van het prachtige terras van Brasserie de Boerderij, gelegen aan Sonsbeek park aan het water. de donkergekleurde tafels en licht rieten stoelen zij nte zien. Ook staan er verschillende parasollen, waarvan een is uitgeklapt.

Het stadspark Sonsbeek was vroeger nog vele malen groter

Indien u voor of na een heerlijke lunch of diner door het Sonsbeekpark loopt, zult u merken dat het een relatief groot stadspark is. Maar de vele hectaren bos en natuur vallen in het niet bij hoe het landgoed vroeger werd gevormd. De woonwijken St. Marten, de Transvaalbuurt en het Burgemeesterskwartier zijn op het grondgebied van het oorspronkelijke landgoed gebouwd. U kunt zich dus wel voorstellen dat dit een enorm gebied betrof. Gelukkig is er aan de schoonheid van ons geliefde park weinig veranderd en dit zult u zelf ook merken tijdens een bezoek aan ons restaurant.

Direct reserveren of meer weten over de mogelijkheden?

U kunt bij Brasserie De Boerderij terecht voor onder andere een heerlijk diner, de organisatie van uw evenement of een zakelijke bijeenkomst. Wij zijn van alle gemakken voorzien en denken graag met u mee over de organisatie hiervan. Wilt u komen lunchen of luxe dineren? Dan kunt u direct reserveren via de website. Voor andere vragen staan onze medewerkers voor u klaar om u te adviseren en informeren. Bel 026 – 44 24 396 of maak gebruik van ons contactformulier.

Parkeren

Bij onze Brasserie hebben wij een parkeerplek voor gasten en werknemers. Meer over onze parkeerplek lees je hier.

    Uw naam *

    Uw e-mail *

    Onderwerp

    Uw bericht